ASC Waterwijk en SVL erg doelgericht (4-4).

Het oefenduel tussen SVL en Waterwijk was behoorlijk doelpuntrijk. Beiden clubs scoorden vier keer en bleef men dan ook op 4-4 steken. Dit duel stond gepland in Almere maar door een renovatie op sportpark Rie Mastenbroek was deze wedstrijd omgedraaid.

Vanaf het begin was het een leuk duel met Waterwijk met de beste kansen. Deze kansen werden dan ook omgezet in doelpunten. Eerst was het Lesley Vlieger die een strafschop benutte en later was Lindo Pourchez trefzeker en leidde de Almeerders riant met 0-2. De thuisclub kwam echter sterk terug en wist na een fout in de opbouw bij Waterwijk de “aansluiter” te scoren ,al deed een Waterwijk-speler nog een poging om een doelpunt te voorkomen moest hij dit met een blessure bekopen doordat hij in aanraking kwam met de paal. Door de omzetting hierdoor werd het spel van de gasten onrustig en kreeg SVL wat meer grip op de wedstrijd. Voor de rust werd dat dan ook beloond door de gelijkmaker uit een strafschop 2-2.

Slordig

Direct na de rust scoorde SVL 3-2 door een slordige opbouw aan Waterwijk kant. Halverwege de tweede helft deed Waterwijk weer wat terug en scoorde Lesley Vlieger met een mooie trap over de doelman de gelijkmaker (3-3). Hierna ging het duel gelijk op maar SVL wist uiteindelijk toch weer op een 4-3 voorsprong te komen maar vlak voor tijd was het weer Lindo Pourchez die de verdiende 4-4 op het scorebord schoot. Hier bleef het bij en waren de toeschouwers de lachende derde gezien de acht goals die er deze avond werden gescoord.

Waterwijk coach Ben Vis zag wel dat er slordigheden in het spel van zijn ploeg slopen maar kondigde wel aan daar zeker op terug te komen zodat dit tot het verleden gaat behoren.

Komende zaterdag speelt Waterwijk een thuiswedstrijd tegen Hercules. Om 15.00 uur begint dit duel.

foto: Actiefoto uit eerder duel tussen beiden teams.

Geschreven door