Behandelkamer Flevoziekenhuis kind vriendelijker dankzij donatie Breedveld & Schröder

Robin Marsé, directeur van Breedveld & Schröder overhandigde dinsdag 10 augustus een cheque t.w.v. 2.500 euro aan de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis. Breedveld & Schröder is dit jaar verkozen tot Onderneming van het jaar 2021 in Almere.

De prijs van deze verkiezing bestaat uit het geldbedrag dat de onderneming aan een zelfgekozen maatschappelijk doel mag doneren.

Marsé legt uit waarom hij zijn prijs aan de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis doneert: “Wij voelen ons erg betrokken bij het Flevoziekenhuis, omdat we al lange tijd huisinstallateur zijn. Kinderen hebben de toekomst en wij vinden het fijn dat we daar op deze manier een bijdrage aan kunnen leveren.”

“Kinderen hebben de toekomst en wij vinden het fijn dat we daar op deze manier een bijdrage aan kunnen leveren.” – Robin Marsé

Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur, benadrukt de sterke band tussen de inwoners van de regio, de ondernemingen en het Flevoziekenhuis. “Onze medewerkers zetten zich dag en nacht met hart en ziel in voor de inwoners uit de regio. De afgelopen periode hebben wij meer dan ooit de steun van de inwoners en ondernemingen in de regio gevoeld. De donaties variëren van maaltijden, knuffels en kunstwerken tot aan mensen die vrijwillig pianospelen in de centrale hal. Wij zijn Robin en zijn bedrijf Breedveld & Schröder ontzettend dankbaar voor deze donatie die ten goede komt aan onze jongste patiënten van Kindergeneeskunde.”

Behandelkamer kindvriendelijker
Met de donatie van Breedveld & Schröder gaat het ziekenhuis de behandelkamer voor kinderen nóg kindvriendelijker maken. Medisch pedagogisch medewerker Ingrid Westland vertelt waarom dit belangrijk is: “Voor kinderen kan onderzoek of behandeling erg spannend of vervelend zijn. Wij begeleiden de kinderen zo goed mogelijk, zodat zij zich op hun gemak voelen. Een mooie plafondplaat kan daar bijvoorbeeld aan bijdragen. De kinderen kunnen hiernaar kijken tijdens een behandeling of onderzoek, zodat ze afgeleid worden. Wij zijn er écht blij mee.”

Omroep Flevoland was live aanwezig bij de overhandiging. 

Geschreven door