Indiëherdenking zondag rechtstreeks uitgezonden

In het Bos der Onverzettelijken in Almere wordt zondag voor de derde keer de Flevolandse Indiëherdenking gehouden. Omroep Flevoland zendt de herdenking vanaf 16:00 uur live uit.

Tijdens de bijeenkomst wordt herdacht dat Japan 76 jaar geleden capituleerde en daarmee een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Daarnaast wordt stilgestaan bij de slachtoffers van de gewelddadige Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. In 1949 werd Indonesië onafhankelijk van Nederland.

Vertegenwoordigers van de zes Flevolandse gemeenten zijn aanwezig bij de herdenking. Zo leggen burgemeesters Roger de Groot van Noordoostpolder en Gerrit Jan Gorter van Zeewolde een krans namens de Flevolandse gemeenten. Gedeputeerde Harold Hofstra zal namens de provincie een toespraak houden. Namens de gemeente Almere zal wethouder Julius Lindenbergh een toespraak houden.

Bron Omroep Flevoand

Geschreven door