Jeugd BSC Almere genoot van Mid Summer Clinic.

Met een geweldige trainings dag is het prachtige sportinitiatief, speciaal voor de jeugd van de Almeerse honk- en sofbalvereniging, op succesvolle wijze afgesloten. Met de Mid Summer Clinic´21, waarin extra gerichte aandacht was voor de fundamentals en de spelvormen van het ´baseball & softball´, werd de jeugd terdege voorbereid op de start van de tweede competitiehelft van het seizoen. Een top belevenis voor de Kids!

´s Morgens vroeg begon de 2e clinic sessie met de ´Dynamische Warming-up´ die de komende jaren in de programma´s moet staan bij alle jeugd teams van BSC Almere. Als ook de ´specialisatie trainingen´ die een rode draad gaan vormen in de opleiding. Technieken bij het stoten, slaan, fielden en vangen van de bal. Gerichte ´methodiek´, die de ontwikkeling van de eigen jeugdspelers op herkenbare wijze moet bevorderen!

Zo werden BSC Almere allerjongsten, de ´Beeballertjes´ daarbij verwend met diverse leuke speel vormen. Waarbij voetballen, kurkjes en gekleurde ballen, zorgden voor de eerste fundamentele honkbal lessen bij het swingen met de knuppel en kijken naar de bal. Op grappige wijze basistechnieken eigen maken, als het vangen van de bal, met een ovenwant. Soft hands. Dat op serieuze, relaxte wijze, want honkbal FUN is Nr.1!

De grotere en oudere kids moesten in het programma stevig ´aan de bak´ met onder meer flinke Killer fielding Drills en het zorgvuldig bespelen, positioneren, uitstappen, van 1e en 3e honk. Maar ook het benaderen van geslagen ballen langs de baselijnen.

Het fielden, pakken van ´short-hop´ en ballen op de backhand, met de nadruk op het voetenwerk. Spel situaties waarbij deze technieken waardevol en ook succesvol zijn!

Na de inspanningen was de vitamine rijke sportlunch verdiend en met ondersteuning en versterking der spieren, waren de jeugdspelers klaar voor het middagprogramma. Met Baseball 5. Deze korte, snelle spelvorm van Honkbal bracht plezier en zeker ook het ´competitieve´ in alle Kids naar boven. Mooi. Goede afsluiting van het programma was de waterslidingbaan met hoekslidings, Iedereen bedankt voor de bijdrage en credits voor de “makers

BSC Almere zit dus aardig in de lift en zal in de toekomst zeker nog van zich laten horen!

Geschreven door