Wethouder Julius Lindenbergh te gast bij Baseball & Softball Club Almere.

De wethouder van Sport bracht een snel werkbezoek aan de honk en softbal vereniging van Almere. Dat om eens te bekijken hoe de club er momenteel voor staat, na een lange periode van tegenslagen en financiële erfenissen, als ook de inmiddels bijna 2 jaar durende onvermijdelijke corona pandemie. Het werd een bijzonder positieve, leuke en bovenal relaxte ontmoeting voor onze ALLY functionaris. Wethouder Lindenbergh ervaarde het werkbezoek als aangenaam, open, ontspannen en bovenal gastvrij. Echt een sportieve boost op een doordeweekse maandagavond bij een prachtige sportclub.

Met name de onderlinge samenwerking tussen club, gemeente en provincie ten aanzien van targets als de jeugdontwikkeling en de huidige financiële organisatie waren waardevolle gesprekspunten. Verder was er aandacht voor zaken als het onderhoud van het omvangrijke sportcomplex, met maar liefst zes volwaardige officiële honk en softbal velden, waarvan vier ook geschikt voor jeugd games. Met tevens de speciale missie voor de verbetering en uitbreiding van de nu bestaande verlichting op vier velden, met LED voorzieningen. Waaronder het fraaie WK Honkbalstadion aangelegd in 2005 en waarvan club, gemeente en provincie trotse gastheren waren. Unieke internationale topsportlocatie. Punten van aandacht belangrijk bij het voortbestaan van BSC Almere sinds 1982. Veertig jaar in 2022!

Na de ‘serious business’ was het natuurlijk wel éven tijd voor wat .. Baseball Fun. En hoe! Samen met jeugdige Almere honkbaltalenten werd er fijn een balletje gegooid gevangen en geslagen in de fraaie, professioneel geoutilleerde en van kunstgras voorziene, indoor sporthal van BSC Almere . GOOD JOB

Geschreven door