Nep-Vuurwapens zijn levensgevaarlijk

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar…. laat je speelgoedwapens, als je die überhaupt hebt, thuis! staat te lezen op de facebookpagina van de Almeerse politie.

En ga er al helemaal niet mee in het centrum lopen, zoals een jonge man vandaag deed. Die liep met wat vrienden in het centrum waarbij hij gezien werd met een vuurwapen. Gezien de zorgelijke situaties en de recente overvallen, nemen wij dit soort meldingen altijd uiterst serieus.

Van een afstand is niet te zien of het een echt of nep vuurwapen is. En ik hoor jullie denken “ja maar er zit toch een rood uiteinde op. Duidelijk nep. “Ja klopt, maar wanneer iemand zo’n wapen in een jaszak of broeksband heeft, zie je dat rode niet hé. Meerdere collega’s met zware vesten hebben de betreffende jongen en diens vrienden benaderd en gecontroleerd. Nu is het met een sisser afgelopen, maar dit had ook heel anders kunnen aflopen….

Foto FaceBook pagina politie Almere

Geschreven door