Ontwerpdiefstal snelle Almeerse fietsen

Fietsenproducent Kú Cycle op Gooise Kant in Stad beticht de Britse wielrenners bij de Olympische Spelen van plagiaat. De fietsen van Team GB zijn voorzien van een voorvork die werd ontworpen door het Almeerse bedrijf.

Alex Blok en Richard McAinsh van Kú Cycle zagen al in 2019 de fietsen van het Britse team. De beide oprichters van de leveranciers van wielrenfietsen zagen dat de voorvork sterke gelijkenis vertoonde met die van hen. Ze hadden daarop al in 2016 patent aangevraagd. Nu hebben ze besloten juridische stappen te zetten tegen de Britse baanwielrenploeg bij de Spelen

“Het is ons niet te doen om dramatiek te creëren. Maar wel om ons patent te verdedigen”, zegt Alex Bok van het bedrijf aan de Transistorstraat. “En voor de Olympische Spelen in Parijs over vier jaar kan het ook heel interessant zijn. Maar dan hopen we dat de Nederlandse ploeg kan profiteren van onze techniek.”

Geschreven door