Staycation: Scoor top 5 MooiFlevoland.nl

Op vakantie? Kies voor Staycation. Flevoland heeft bij uitstek prachtige (natuur)gebieden waar je veel plezier kunt beleven en kunt genieten van al het moois wat onze natuur te bieden heeft. Geen duizenden vakantiekilometers nodig dus! Tips en inspiratie voor de top 5 vind je op MooiFlevoland.nl

Doe mee aan de zomer-challenge: “Staycation: scoor top 5 Mooiflevoland.nl!’’  Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl!

Op vakantie in eigen provincie!

Kiezen voor vakantie in eigen land is natuurlijk op zichzelf al duurzamer dan een buitenlandse vakantie. Helemaal als je kiest voor een vakantie in de eigen provincie! Dat heeft vooral te maken met vervoerskilometers. Vliegen zorgt voor meer uitstoot en draagt bij aan de opwarming van de aarde. In Flevoland zijn tal van leuke outdoor-activiteiten in de natuur. En Flevoland bevat prachtige natuurgebieden en is omringd door water. Ontdek deze zomer de leukste plekjes in je eigen provincie. Doe mee aan de challenge en meld je aan www.ikdoemeejijook.nl Daar vind je ook tips. Ieder die meedoet ontvangt een gratis ‘outdoor-pakket’ met zonnehoed, tekenpen, waaier en Vogelgids.

Impact challenge vorige week 
Vorige week namen Flevolanders deel aan de ‘korter douchen’-challenge. Door 5 minuten in plaats van 9 minuten te douchen bespaart een gemiddeld huishouden al snel 16.000 liter warm water. Hiermee verkleinden zij hun Flevolandse voetafdruk. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
In augustus staan de challenges in het teken van ‘vakantie’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl     

Geschreven door