Ziggo stopt doorgifte analoge radio

Op 17 augustus stopt Ziggo met doorgifte van analoge radio op de kabel in Almere. Klanten worden gedwongen voor radio-ontvangst een digitaal alternatief te zoeken.

Ook bij Ziggo-kabelnetten elders in het land vervalt de analoge doorgifte van radio dit jaar. Het kabelbedrijf geeft als reden voor het uitzetten van analoge radio dat de bandbreedte nodig is voor het sneller maken van internet.

Ziggo stelt dat nog minder van vijf procent van de klanten analoog naar radio luistert. Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de Digitale radio-ontvanger. Wie toch analoog wil blijven luisteren, kan een fm-antennekabel aansluiten – maar niet alle landelijke zenders worden nog via de ether doorgegeven. Vooral luisteraars van NPO Radio5, dat zich op ouderen richt, worden gedupeerd.

Geschreven door