Ruime Bekerwinst voor SC Buitenboys.

SC Buitenboys is de bekercompetitie goed begonnen. Tegen sv Diemen wist men zes keer het net te vinden waar Diemen dat maar twee keer lukte.

De eerste helft speelde Buitenboys zeker niet de sterren van de hemel maar kwam wel in de 7e minuut aan de leiding. De Diemen-keeper hielp daar een beetje aan mee en kon Rowdy Moorman de bal oppikken en Collins John in staat stellen de 1-0 te scoren. Moorman wist even later nu op aangeven van John de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Nog voor de rust deden de gasten wat terug en ging men de rust in met 2-1.

Dieptebal

De tweede helft was tien minuten oud toen de Almeerse ploeg op 3-1 kwam, een dieptebal van Moorman kwam op maat bij Giovanni Kasanwirjo die de bal van afstand fraai in de verre hoek krulde. Buitenboys bleef goed doorgaan en wist in de 72e minuut via Davy Althof die uit een pass van Calvin van Bruggen die bal fraai aannam en even fraai scoorde: 4-1. Diemen stelde de tweede helft er maar weinig tegenover zodat Buitenboys de stand nog op kon voeren. Daar was eerst wel een eigen goal van Diemen voor nodig doordat men een voorzet van Kasanwirjo niet goed verwerkte: 5-1. Uiteindelijk was het Diemen die toch nog iets terug deed maar Buitenboys bepaalde vlak voor tijd door Davy Altorf die goed werd aangespeeld door Chris Kommers de eindstand op 6-2.

Een goed begin dus voor de ploeg van Mark Steur dat komende zaterdag op bezoek gaat bij sv Robinhood. 

Geschreven door