Hoogtepunten Almeerse voetballers… zoals Rowdy Moorman. (3).

In de derde aflevering van onze serie  komen we terecht bij Buitenboys- speler Rowdy Moorman. Een speler die al vroeg tegen het balletje trapte en daar toen al veel plezier bij had. Hij begon bij FC Almere in de jeugd en ging later naar  Buitenboys en kwam hij daar uiteindelijk in de A-selectie terecht. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een nuttige kracht in het eerste team van Buitenboys. De doelgerichte speler heeft diverse seizoenen al bewezen een makkelijk scorende spits te zijn en zal dat graag zo willen houden.

Goals maken

Het lekkerste gevoel is bij hem om goals te maken en daar is hij tot op heden aardig in geslaagd. Samen met Collins John en Mitchell Martens scoorde hij tot nog toe de meeste goals voor zijn club Buitenboys. Mede hierdoor is Buitenboys nu de trotse koploper in de zaterdag derde klasse B. Dat goals maken een van zijn hobby’s is blijkt wel uit het aantal wat hij tot nu achter zijn naam heeft staan. Rowdy Moorman scoorde tot op heden 59 keer en zal zeker zijn kruit nog niet verschoten hebben. Tevens pakte hij hiermee de tweede ster! Een ster krijg je bij 25 gescoorde doelpunten.

Gewaardeerd

Als teamspeler wordt hij zeker gewaardeerd en zal hij altijd zijn inzet tonen waar nodig is. Niet iedere kans is bij hem een doelpunt maar hij blijft werken voor een goed resultaat. Kortom een speler die een trainer graag in zijn team heeft. Dit seizoen scoorde hij vier goals in de wedstrijd tegen Blauw Wit/Beursbengels, ook tegen JOS/Watergraafsmeer was het drie keer raak. Hopelijk kan de competitie weer snel hervat worden zodat hij nog meer goals aan zijn totaal toe kan voegen.

Naast de voetballerij is Rowdy Moorman een sociale jongen die graag voor een ander klaar staat om te helpen waar nodig is. De centrumspits is zeker nog niet van plan om de blauw-witte kleuren vaarwel te zeggen. “Mocht er iemand mij bellen en het lijkt me wat kan ik daar altijd over nadenken maar voorlopig heb ik het lekker naar mijn zin bij Buitenboys”.

Een liefhebber

Ook trainer Mark Steur is blij met zijn spits,” Rowdy is een liefhebber hij traint ook jeugdteams en is een echte club jongen. Elke week laat hij zien belangrijke te zijn voor ons team. Verder kan hij nog doorgroeien en ben ik benieuwd waar z’n plafond ligt. Volgens mij niet in de derde klasse”.

Geschreven door