Sporting Almere haalt zaterdag selectie uit competitie.

Nog voor de start van het seizoen heeft het bestuur van Sporting Almere haar zaterdag selectie uit de competitie genomen. De club was daarover al in gesprek met de KNVB en om erger te voorkomen hakte het bestuur de knoop gisteren door. Peter van Eijk, voorzitter van de club is teleurgesteld maar niet verrast. “We hebben een lastig jaar achter de rug, zware keuzes moeten maken en een volledig gesubsidieerde zaterdag selectie kunnen we ons helaas niet langer veroorloven” aldus de voorzitter. 

Contributie

De meerderheid van de geselecteerde spelers was ook niet bereid tot het betalen van contributie. Het bestuur heeft toen nog kort overwogen om vanuit de oudste jeugd versterking te zoeken, vond de KNVB bereid om daar flexibel mee om te gaan maar hoofdtrainer Augustijn zag daar geen heil in en besloot zijn contract in te leveren. Toch ziet van Eijk het afstoten van het 1e elftal eerder als een logisch gevolg van de keuzes die de club op dit moment aan het maken is en ervaart hij die zeker niet als negatief. 

Vernieuwen

Sporting Almere is op vele fronten aan het vernieuwen, er zijn een aantal nieuwe mensen aangesloten en die hebben een hele heldere visie als het gaat om de toekomst van de club. “Natuurlijk blijft er ruimte voor seniorenvoetbal, maar met name de ontwikkeling van de jeugd en het meidenvoetbal zullen centraal staan ”volgens van Eijk. Op de vraag of Sporting Almere ooit nog een senioren selectie zal brengen is van Eijk zeer resoluut. “Wanneer de groei en ontwikkeling van de eigen jeugd dat toestaan natuurlijk wel, maar in alle andere gevallen niet”. Natuurlijk is het een goede gewoonte om een eerste elftal en selectieteams te hebben en daar mag ook best op worden ingezet, maar er moet wel een juiste balans blijven bestaan met de andere teams binnen de vereniging. “We weten inmiddels allemaal wat er gebeurt als die balans verdwijnt en dat wil het bestuur voor de toekomst voorkomen”.

Hopelijk kan men later weer met een zaterdagselectie starten zodat men toch de jeugdige spelers weer een kans kan geven om in selectie verband te sporten.

foto: Voorzitter Peter van Eijk moest zijn medebestuursleden een moeilijke beslissing nemen.

Geschreven door