Uitschakeling voor FC Almere na 0-2 verlies tegen BFC.

Na twee nederlagen is het doek voor Almere gevallen en hoeft men niet verder in de beker. 

De twee ploegen begonnen voorzichtig aan deze wedstrijd maar na ongeveer 10 minuten was er de eerste kans maar deze was voor de gasten maar de inzet was geen verrassing voor de Almere-doelman Nordin Vermeulen.Even later was het de beurt aan de thuisclub maar bij de inzet van Rory de Meier was ook hier de doelman de winnaar.

Verkeerde inschatting

In de 35e minuut kwam BFC dan toch aan de leiding, bij knullig balverlies en verkeerde inschatting was het Tjerk Postuma die hier gretig van profiteerde (0-1). Nog voor de rust lag nummer twee ook in de touwen maar deze goal werd terecht afgekeurd. Voor de rust geen spectaculaire acties meer.

Dicht bij gelijkmaker

In het tweede bedrijf was Almere in minuut 53 dicht bij de gelijkmaker maar Jason Kranenveld zag zijn inzet uitstekend door de BFC-doelman verwerkt worden maar de corner kwam er niet oordeelde de matig leidende arbiter. Almere zat nu beter in de werd en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Zo was Niels van der Zaal hier dichtbij maar zijn inzet ging net naast. BFC loerde op de counter maar kreeg weinig kansen hiervoor en had Almere geen geluk bij een kopbal van Mitchel Smit uit een hoekschop. Bij vlagen kwam Almere toch nog in gevaar en moest met vlak voor tijd toch nog een tweede tegentreffer toestaan. Tjerk Postuma was nu ook weer de man die de wedstrijd definitief op slot gooide (0-2).

Er kwam geen verandering in de stand meer en was FC Almere voor de beker uitgeschakeld. 

Komende zaterdag nog de wedstrijd tegen en bij de Zuidvogels.

Geschreven door