De Alliantie levert 22 huurwoningen op aan Kimwierde

Op donderdag 30 september overhandigde de Alliantie 22 huurders aan de Kimwierde in Haven de sleutel van hun nieuwe appartement. Melissa en Joëll gaan voor het eerst samenwonen in een van de ruime driekamerappartementen, voorzien van keuken met inbouwapparatuur.

De zus van Joëll tipte het stel. ‘Via verhuurmakelaar Van der Linden was het snel geregeld. We hebben op alle woningen meegeschreven en hebben echt mazzel gehad’, aldus Joëll.

Grote behoefte aan middensegment huurwoningen

De appartementen hebben een middensegment huur van 925 euro. Kandidaten die samen te veel verdienen voor een sociale huurwoning of geen inschrijfduur hebben opgebouwd, kunnen in het middensegment terecht. ‘Het is een mooie mix van bewoners geworden uit alle leeftijdscategorieën. Het gebouw is voorzien van een lift en ieder appartement heeft een balkon of terras’, vertelt Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar van de Alliantie.

Voor Melissa en Joëll gaat het nu echt beginnen

Meubels zijn besteld en de plannen voor de industriële inrichting kunnen worden uitgewerkt. Melissa is enthousiast: ‘We konden het appartement al bekijken tijdens de inmeetdag, dat was echt fijn. Met de overige bewoners hebben we nog geen kennisgemaakt, want iedereen is in eerste instantie bezig met zijn eigen huis. Maar ik zag net nog meer jonge mensen beneden, dus komt wel goed’.

Kimwierde is een woongebouw met 22 appartementen verdeeld over vijf etages. Een deel van de woningen heeft uitzicht op het Gooimeer en andere deel kijkt vrij uit over het groen. De woningen zijn geheel gasloos. De appartementen zijn voorzien van een eigen warmtepomp en zonnepanelen.

Geschreven door