FC Almere aanvoerder Leroy van Zwam: “We kunnen het Waterwijk lastig maken “.

Komende zaterdag staat in de tweede klasse A de stadsderby op het programma tussen ASC Waterwijk en FC Almere. We vroegen Almere-aanvoerder Leroy van Zwam hoe hij en zijn team deze wedstrijd gaan beleven.

Speciaal

“ De derby tegen Waterwijk is altijd speciaal. Er is vaak wat meer publiek, er zit wat spanning op en de rivaliteit is groot. In het verleden presteerde FC Almere bij de senioren vaak beter dan Waterwijk, maar de afgelopen 2 seizoenen is daar wel een omslag in gekomen. Ook dit jaar is Waterwijk de competitie beter begonnen als wij, dus het gaat interessant zijn om te zien hoe de verhoudingen liggen.

Tegelijkertijd duurt de competitie nog lang, en is het resultaat van dit weekend natuurlijk niet allesbepalend voor de rest van de competitie “.

Hard werken

“ Voor ons is het vooral belangrijk dat we hard voor elkaar willen werken en de afspraken nakomen. Waterwijk heeft als voordeel dat zij voor het grootste gedeelte al een paar jaar met dezelfde jongens spelen. Wij hebben veel nieuwe spelers in moeten passen, en hebben daarnaast veel blessures gehad. De echte automatismen ontbreken daardoor soms, terwijl die er bij Waterwijk wel goed in zullen zitten. We mogen ons niet laten verrassen, wat hun speelstijl ook gaat zijn”.

Prestige

“ Iedereen beseft zich wel dat er een derby voor de deur staat, een stukje prestige. Tegelijkertijd moet je ook realistisch zijn: het merendeel van ons team is nieuw, en veruit de meeste jongens hebben niet hun hele leven bij FC Almere gespeeld. Dus die echte rivaliteit gevoelens zijn niet breed aanwezig bij de meeste spelers. Maar we zijn allemaal heel gemotiveerd om de eerste 3 punten van het seizoen te pakken, en dan is het natuurlijk extra mooi om dat tegen Waterwijk te doen”.

Underdog

“ Ik kijk er naar uit om weer wat gasten tegen te komen waarmee ik zelf nog bij FC Almere heb gespeeld. Wij zijn wellicht de underdog aankomend weekend, maar ik ben er van overtuigd dat we het Waterwijk lastig kunnen maken!”.

Hopelijk kunnen we zaterdag genieten van een echte derby met veel mooie momenten

Geschreven door