Leroy van Zwam voelt zich weer thuis bij FC Almere…

Amateurvoetballers in de picture…deze keer komen we terecht bij Leroy van Zwam, op jonge leeftijd begonnen met voetballen en vindt het nog steeds lekker om tegen een bal te trappen. In 1995 begonnen bij SV Helios in Deventer. Vervolgens naar Almere verhuisd en is hij  later gaan voetballen bij De Zwarte Schapen.

Later is hij bij  SV Almere gaan voetballen. Als 1e jaars A junior ging SV Almere failliet.

Zijn verhaal: Leroy van Zwam vertelt hoe het allemaal gelopen is met zijn voetballoopbaan.

“Nadat sv Almere failliet ging ben ik gebleven en ging de vereniging door onder de naam FC Almere, en heb ik een half jaar in de A1 gespeeld bij FC Almere. Vanaf de winterstop ben ik toen overgeheveld naar het 1e elftal, wat toen nog 5e klasse speelde (2008/2009).

Hier ben ik als linkshalf/linksbuiten blijven spelen tot het seizoen 2014/2015. Toen ben ik op reis gegaan naar Australie, waar ik uiteindelijk 2 jaar gebleven ben. Hier heb ik gevoetbald bij North Perth United (hoogste amateur afdeling in West-Australie), waar ik eigenlijk voor het eerst echt linksback kwam te spelen. Toen ik terug kwam in het seizoen 2016/2017 heb ik nog een jaar in het eerste gespeeld bij FC Almere”

Uitstapje

aldus Van Zwam die een uitstapje ook wel leuk vond en kwam in de zomer van 2017 uit voor WV-HEDW.  

“Hier heb ik in het seizoen 2017-2018 als linksback in het eerste elftal gespeeld (1e Klasse). In het seizoen 2018-2019 en 2019-2020 speelde ik hier in het tweede (reserve hoofdklasse), wat vooral heel erg gezellig was. In de zomer van 2020 ben ik weer in Almere gaan wonen, en heb ik besloten om weer bij FC Almere te gaan voetballen. Dit kwam o.a. door de aanwezigheid van o.a. Mike de Blieck en Tjeerd Hof en nog meer spelers, die ik al kende vanuit mijn eerste periode bij FC Almere. Ook heb ik van tevoren een goed gesprek gehad met trainer/coach Charles Loots, waardoor alle twijfel direct weg was.

Waardevol

Trainer Charles Loots vindt Leroy een waardevolle speler voor zijn team, Loots: ”Leroy is een jongen met heel veel drive in zijn spel en een enorme longinhoud. Conditioneel echt top!. Heeft zich super snel aangepast aan de groep en een erg fijne jongen om mee te werken, een echte teamplayer”.

Van Zwam gaat verder, “Dit jaar is natuurlijk een bijzonder jaar, met alle corona maatregelen. Ook was het in het begin wel wennen dat ik het grootste deel van het team niet kende, en zij tegelijkertijd niet wisten dat ik al jaren in het eerste bij FC Almere had gespeeld. Maar ik heb wel het gevoel dat we een goed, en leuk team hebben dat zich moet kunnen handhaven in de 2e klasse en misschien nog wel voor de prijzen mee kan doen. 

Hopelijk krijgen we dit seizoen de kans om dat nog te laten zien, als we na de jaarwisseling  hopelijk weer wedstrijden mogen spelen”.

Geschreven door