‘Floriadekaartjes voor Almeerders nog te duur’

Kaartjes voor de Floriade moeten goedkoper worden voor Almeerders. De korting op een passe-partout vindt Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren onvoldoende.

Nu hebben bezoekers uit Almere alleen de mogelijkheid een pas te kopen tegen een gereduceerd tarief, als zij dat nog dit jaar doen. Toegangskaarten zijn volgens Luijendijk voor Almeerders met een laag inkomen veel te duur.

Hij gaat een motie indienen om voor kortingskaarten steun in de gemeenteraad te krijgen. De gemeente beloofde jaren geleden dat Almeerders gratis naar de Floriade zouden kunnen. Dat plan werd later afgezwakt tot een spaarsysteem dat korting moest opleveren.

De VVD in de raad vindt de prognose van 2 miljoen bezoekers voor het evenement nogal optimistisch. De PVV is argwanend over de mogelijkheid dat de organisatie geen eerlijke informatie zal geven over de bezoekersaantallen. Toon van Dijk wil weten of alle groepen die met korting binnen komen per persoon geteld zullen worden om op die manier aan de verwachtingen te voldoen. Hij wil een dagelijkse opgave van aantallen bezoekers om tegenvallers zoals tien jaar geleden in Venlo te voorkomen.

Wethouder Jan Hoek vindt dat geen “gezond koopmanschap”. Hij vindt het onverstandig als de Floriade tijdens het evenement informatie verspreidt die ongunstig is voor het aantal bezoekers. “Je moet er eerst alles voor doen wat nodig is om het groter te maken. Maar na afloop willen we weten of het een succes was.”

Geschreven door