Forza Almere en FC Amsterdam verdelen de buit(1-1).

In de zaterdag vierde klasse heeft het Almeerse Forza geen drie punten over kunnen houden aan het duel met FC Amsterdam. Het werd uiteindelijk 1-1 terwijl er kansen voor beiden partijen waren voor een grotere uitslag. Forza begon met een gehavende voorhoede, en dat was duidelijk te merken. 

Onwennige opstelling

FC Amsterdam begon stormachtig met goed voetbal en drukte direct een stempel op de wedstrijd.  Later was het de beurt aan Forza dat in de toch wat onwennige opstelling aan voetballen toe kwam  en creëerden ook enkele kansen. Uiteindelijk werd dit beloond met een aanval over rechts die netjes afgerond werd door Ricardo de Jong. (1-0). Echt doordrukken lukte echter niet. aan de andere kant moest keeper Quincy Ceder  nog een heel belangrijke redding verrichten, door zijn hele lichaam voor de bal te gooien, nadat hij kort hiervoor  een bal verkeerd had verwerkt. Verder nog diverse plaagstoten van FC Amsterdam door met name hun snelle spits, waardoor de Forza verdediging constant alert  moest blijven. Ruststand derhalve 1-0.

Kansen over en weer

Tweede helft had FC Amsterdam met diverse goede kansen  de 1-1 op de schoen maar deze bleef nog uit.  Kansen waren er over en weer en veel spanning in deze sportieve wedstrijd. Deze stand leek de uitslag te worden maar de gasten wisten toch nog op gelijke hoogte te komen maar uit een onoverzichtelijke situatie viel deze alsnog (1-1). 

Forza verloor dus twee punten en mag komende wedstrijd proberen zich te herstellen bij sv Eemnes.

foto: Brenda Koster.

Geschreven door