Genomineerden Almeerse ‘Starter van het jaar 2021’ bekend

Drie bedrijven zijn dit jaar genomineerd voor de prijs ‘Starter van het jaar 2021’. De genomineerden hebben uit 27 inzendingen het hoogste gescoord op potentie, durf, innovatie, commerciële formule, financiële positie, visie, groeistrategie, kennis van de markt en creativiteit door een vakjury bestaande uit wethouder Maaike Veeningen, Verenging Bedrijfskring Almere, Rabobank Almere, Lentink Accountants en MTH Almere.

De prijs starter van het jaar 2021 is een nieuwe prijs. Wethouder Maaike Veeningen vindt het belangrijk om ook de starters in de stad een podium te bieden en bij te dragen aan meer zichtbaarheid van deze groep ondernemers.De stad kiest de winnaar van de startersprijs. Op 19 november wordt de winnaar tijdens het evenement landelijke dag van de ondernemer bekend gemaakt. Stemmen kan van 18 tot en met 14 november via www.onderneeminalmere.nl/svhj

De genomineerden

Beesha
Beesha is een jong bedrijf gevestigd is Almere. Zij zijn in 2019 gestart met het ontwikkelen van een Shampoo Bar. Dit is een plasticvrij alternatief voor shampoo in een fles. Beter voor het milieu en je haar, handgemaakt in onze eigen zeperij. Zij proberen alle processen zero-waste in te richten, dit houdt in reductie van afval en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Over elk ingrediënt is nagedacht. Waar komt het vandaan, is het microplasticvrij, dierproefvrij, sulfaat en silicoonvrij. De bars verkopen zij via hun eigen webshop en daarnaast hebben ze verschillende verkooppunten verspreid in heel Nederland.
www.beesha.nl

Ibu Spekkoek
Sinds dit jaar is Ibu Spekkoek officieel gestart als spekkoekbakkerij. Iedere dag worden zowel de traditionele smaken als nieuwe unieke smaken gebakken in verschillende vormen. Zij creëren nieuwe smaakbelevingen aan een traditioneel Nederlands-Indisch product. Het bijzondere hieraan is dat iedere spekkoek met enkel pure ingrediënten wordt gebakken en als enigste in Nederland vrij van lactose is. Ibu spekkoek heeft een To- go vestiging aan de Cinamadreef, een online webshop levert aan diverse horeca gelegenheden in Almere.

www.ibu-spekkoek.nl

HR Duurzaam
HR Duurzaam is dit jaar begonnen met de missie om Almere mee te nemen in de energietransitie. Zij geven advies over verduurzamen en maken slimme berekeningen. Zo regelen zij bijvoorbeeld optimale luchtkwaliteit en cv’s in en doen zij een verkoop van slimme producten inclusief installatie hier van. Zij willen uitgroeien tot een speler die volledige woonwijken zelfstandig energieneutraal kan maken zonder daar een belasting op het bestaande net mee te doen.
www.hrduurzaam.nl

Geschreven door