D66 Almere vraagt aandacht voor studentenvereniging in de knel

D66 Almere heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de nijpende situatie waarin de Almeerse studentenvereniging S.V.E.I.A. Endzjin zich bevindt. Door de corona-crisis blijven de studenten weg uit het sociëteitsgebouw, hierdoor vallen alle inkomsten weg en dreigt de huur niet meer betaald te kunnen worden.

“We werden getriggerd door de oproep die Endzjin deed. Als fractie dachten we direct: hoe staat het er in deze corona-tijd eigenlijk voor met de Almeerse studenten? En dan met name hoe ze nu in verenigingsverband overleven. Dat was de aanleiding om in brede zin het college hierover te bevragen”, aldus Sven van der Burg, D66- raadslid met onderwijs in zijn portefeuille.

Almere heeft als New Town geen eeuwenoude traditie als studentenstad. Verschillende HBO-instellingen  zijn in de stad gevestigd waaronder Windesheim en Aeres.

Sven van der Burg vervolgt: “Een bruisende studentencultuur maakt een stad, voor Almere vinden we dat heel belangrijk. Ook met het oog op de campus die in de binnenstad komt. Dat betekent levendigheid. De studentensociëteit dreigt definitief zijn deuren te moeten sluiten. Wellicht kan de gemeente een handje helpen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het rijksfonds voor corona, wellicht dat daar een mogelijkheid is voor een steuntje in de rug.”

Zie hier de schriftelijke vragen:

Geschreven door