Persfotograaf Bob Friedländer houdt lezing op basisschool

Basisschool De Flierefluiter Almere Haven deed mee aan het project in het kader van de Kinderboekenweek  met het motto lezen en worden wat je wil.

Uit dit uitgangspunt had meester Mark Hemel van groep 6 en 7 een aantal mensen uitgenodigd om een half uur over hun beroep te praten. Vrijdag was het de eer aan Michelle en Bob Friedländer die uitvoerig over persfotografie kwamen vertellen. Ze hadden een aantal oude camera’s uit 1964 (6) bij zich o.a. 6 Rolleicord en Mamiaflex en ook kleinbeeld pentax toestellen. Uiteraard ook wat jongere modellen zoals Nikons en de modernste digitale modellen.

Michelle en Bob hadden het ook over scanners (politie en brandweer berichten) en piepers. De scanner die vroeger dag en nacht aanstond en dat zij eropuit moesten om branden, ongevallen of andere calamiteiten te kieken. Maar uiteraard deden ze ook veel leuke dingen, zoals bezoek van de Koningin en Prins Claus in 1980 en later Willem-Alexander en Máxima. Sport kwam ook veel voor de camera voorbij, uiteraard veel Ajax  en Johan Cruyff maar ook veel foto’s. Uiteraard lieten ze ook foto’s zien met kinderactiviteiten.

Zo ook het 35 jarig bestaan van de school kreeg de aandacht. Zo hadden ze foto’s mee waarop kinderen toen klein en nu 9 jaar waren ook werd een groepsfoto gemaakt met alle leerlingen met cameralenzen en piepers door Michelle. Nikki Osinga maakte een foto van haar opa en oma met al de camera”s en haar klasgenoten.

Bob ie Michelle zijn nu aan het genieten van hun pensioen. Bob heeft jaren voor ons medium foto’s en informatie gratis aangeleverd. Wij zijn Bob en Michelle veel dank verschuldigd. En hopen dat zij heerlijk genieten van hun kleinkinderen. Zo te merken zit dat wel goed, want ze waren als Oma en Opa even het middelpunt van de klas. Meer dan verdiend.

Geschreven door