Petitie aangeboden aan de gemeenteraad door Michelle Friedlander

Donderdagavond werd door Michelle Friedlander een petitie aangeboden aan voorzitter Chris Jansen betreffende het aanblijven op de speelhaven van een vast beheerder

Ruim 4265 handtekeningen bood zij aan na een indringende speech waar zij pleitte voor 7 dagen een beheerder aan te stellen op de speelhaven. Door bezuinigingen dreigt de beheerder op 1 juli te verdwijnen.

Tevens werd een motie ingediend door Leefbaar Almere bij monde van Marco de Kat om dit mogelijk te maken

Foto Bob Friedlander

Integraal de tekst die Michelle aanbood aan de raadsleden

Goedenavond… ik ben Michelle Friedländer en mag U namens 4265 ouders verzorgers opa s en oma s uitleggen waarom er een beheerder nodig is in de speelhaven Almere Haven…….

 Per 1 juli aanstaande wordt de beheerder van de speelhaven wegbezuinigd….. dit kan echt niet.!!!!!!!!!

De speelhaven is een prachtige plek in Almere Haven….. Mensen komen daar al jaren en heel veel twintigers van nu hebben er ook gespeeld en zullen hier met hun kinderen ook weer terug komen…….

Het is een beschutte plek waar je veilig je kinderen kunt laten spelen omdat er een hek omheen staat… waarbinnen het door de beheerder schoon, hygienisch en veilig word gehouden……….

 De beheerder heeft er ook voor gezorgd ….in samenwerking met de gemeente…. dat er speeltoestellen zijn gekomen voor kinderen met een beperking……. en een nieuw toiletgebouw met een apart toilet voor kinderen en volwassenen met een rolstoel………….

Als er dingen kapot gaan wordt ervoor gezorgd door de beheerder dat het zo zsm gemaakt wordt waardoor het niet gaat verloederen maar een fijne plek blijft……………

Als de beheerder er is kunnen de toiletten open … kan er gebruik gemaakt worden van Fietjes…. Skelters…het Waterspeeltoestel….. Zandbakspeelgoed en kunnen er versnaperingen worden gekocht in de kiosk

Voor mensen met een kleine beurs is het zeker in de zomermaanden de plek om naar toe te gaan ipv uitjes ver weg die bijna niet te betalen zijn…………

Ook komen er steeds minder speeltoestellen in heel Almere omdat als deze kapot gaan ze niet meer vervangen worden en er dus steeds meer speelplekken verdwijnen…. waardoor de speelhaven in Haven steeds belangrijker gaat worden voor héél Almere.

De beheerder zorgt er ook voor dat de sfeer oke blijft en eventuele akefietjes in de kiem smoort. Zo wordt er opgelet dat er geen taal wordt gesproken die niet oke is voor kinderen, dat er niet word gerookt en geen alcohol wordt gedronken…….

Bij ongelukjes/ongevallen wordt er meteen hulp geboden door de beheerder…..ook op de Skillsgarden dit is het speelveld naast de speelhaven………………….

Bezoekers en bewoners komen met allerhande vragen en er wordt meegedacht door de beheerder en zo mogelijk doorverwezen naar de juiste instanties……..

De speelhaven is een sociale ontmoetingsplek gebleken waar bezoekers van alles met elkaar delen en elkaar toevertrouwen, dat maakt mensen sterk en verbonden……

Hierbij hopen wij u overtuigd te hebben dat de speelhaven 7 dagen in de week open moet zijn onder beheer. Graag zou ik nu de tot nu toe verzamelde handtekeningen willen overhandigen aan de voorzitter van de raad de heer Chris Jansen….

Geschreven door