Walk of Peace 2021 verzamelt 543200 meters

Op zaterdag 2 oktober is Walk of Peace Almere 2021 gehouden in 4 stadsdelen. Er werd niet alleen gewandeld dit jaar.

Er waren ronde tafelgesprekken, workshops tassen schilderen, labyrint lopen, diverse optredens en exposities op de routes. In Almere Haven, Stad, Poort en Buiten hebben 123 wandelaars in totaal 543,200 meters gemeld op #metersvoorvrede.

Met een gemiddelde van 4,42 kilometer per persoon werd hiermee de basis van mozaieksteentjes voor de Fontein van Vrede, het kunstwerk van dit jaar gerealiseerd.

Diverse bijeenkomsten

Aan de Peace Talks in De Baitul-Afiyat moskee in Almere Poort hebben ruim 40 mensen deelgenomen, in Almere Buiten woonden 80 mensen samen met de voorzitter van PAX Nederland Edwin Ruigrok en locoburgemeester Roelie Bosch-Nijeboer de onthulling van de Vredesboom en het optreden van Popkoor binnenstebuiten en tar-speler Ali Baktir bij.

Bij de opening van de pop-up expo “Verhalen van de Stad” bij Avanti waren ruim 30 mensen aanwezig. In Almere Stad woonden 60 mensen de feestelijke muzikale afsluiting bij. Caroline In’t Veld heeft op Easy FM 95.5 live verslag van de activiteiten langs de route gedaan.

Op de website www.walkofpeacealmere.nl is de podcast een onverwacht groot succes gebleken: deze werd ruim 8900 keer beluisterd!

Mooi voor elkaar

Bestuurder Engelke Degenhardt van Stichting InnerCircle: “Het was een betekenisvolle dag waaraan 36 Almeerse organisaties in vier stadsdelen een mooie bijdrage hebben geleverd. Op de youtube playlist van de website Walk of Peace Almere staat ook een bijdrage van een Almeerse vrouw vanuit Curacao. Haar vlog over de inclusieve samenleving, passend bij het PAXthema van dit jaar maakt op mij persoonlijk veel indruk. Maar ook de gesprekken die ik voerde onderweg waren bijzonder. Volgend jaar kunnen we hopelijk weer traditioneel groots de straat op met alle scholen en sportverenigingen. Voor nu, na een jaar verplichte pauze, was dit vooral opgelucht ademhalen. We hebben het samen op deze veilige wijze toch maar mooi voor elkaar gekregen.”

Geschreven door