Waterwijk mist te veel kansen en ook de overwinning.

Het is Waterwijk zaterdag niet gelukt om drie punten over te houden aan het duel met HBOK. Na een spannend duel moest de ploeg van Ben Vis ervaren dat kansen benutten heel erg belangrijk is om te zegevieren. HBOK deed dat wel en had aan een doelpunt genoeg voor de winst.

via de flanken

De thuisploeg begon zeer fanatiek en kwam via de flanken vaak gevaarlijk door maar de Waterwijk verdediging loste deze situaties bekwaam op. Waterwijk was in de 10e minuut dichtbij een treffer maar Oday Disi zag zijn inzet voorlangs gaan. Ook HBOK had diverse mogelijkheden maar had ook moeite om tot scoren te komen. Later in de wedstrijd kreeg Waterwijk meer grip op het duel en kreeg nog een levensgrote kans maar weer was Dissi te nonchalant en mocht HBOK niet mopperen. Het wedstrijdverloop ging met horten en stoten gezien de vele overtredingen van beide kanten.Diverse gele kaarten waren het gevolg hiervan. Tot aan de rust bleef het doelpuntloos en was Waterwijk hierin eigenlijk de verliezer.

Aanvalsdrift

Na de rust kwamen de bezoekers beter voor de dag en had HBOK het herhaaldelijk lastig met de aanvalsdrift van Waterwijk. Zowel Disi als Bouwmeester zagen hun pogingen in rook opgaan. Ook diverse vrije schoppen waren niet aan Waterwijk besteed alleen een schot van Peter van Dongen zou de HBOK doelman kunnen verontrusten maar de inzet verdween net over de lat. Ook belandde twee keer de bal tegen de lat bij HBOK maar het vervolg bleef uit. HBOK kwam in het laatste kwartier weer beter in de wedstrijd en moest Gijs Roelofsen nog een paar keer in actie komen maar uiteindelijk moest hij dan toch capituleren bij een inzet van Dennis Kaars (1-0). Waterwijk kwam in de slotfase nog sterk terug maar was niet meer in staat om op gelijke hoogte te komen. Het bleef bij deze stand en deed Waterwijk zich deze middag flink tekort gezien de vele mogelijkheden die er waren.

Komende wedstrijd bij Zandvoort mag men proberen zich te herstellen van deze onnodige nederlaag.