Geen vervolg voor SC Buitenboys in de bekercompetitie.

Het is SC Buitenboys niet gelukt om een ronde verder te komen in de districtsbeker. De wedstrijd in Vleuten tegen PVCV werd met 2-0 verloren.

De eerste twintig minuten van dit duel was Buitenboys zoekende mede door het zeer bewegelijke middenveld van de thuisclub kregen de Almeerders geen grip op het spel van de zondag tweedeklasser. Na deze periode kwam Buitenboys beter voor de dag en kwamen er ook wat mogelijkheden. Mitchel Martens en Gianni Rellum hadden aardige kansen maar het werd niet omgezet in doelpunten. De rust ging dan ook in met 0-0.

Hoog tempo.

In het tweede bedrijf was het tempo voor Buitenboys te hoog en moest men vaak afhaken en werden de linies te groot. Uiteindelijk waren de kansen voor PVCV  en wisten zij in het laatste kwartier het duel naar zich toe te trekken en scoorde zij dan ook tweemaal (2-0).  Buitenboys probeerde het nog wel om tot scoren te komen maar slaagde hier niet meer in. Buitenboys-trainer Mark Steur zag dat het verschil tussen tempo en duelkracht groot is tussen de 2e en 3e klasse. “ Wel een mooi leermoment voor ons en als we negentig minuten de dingen doen die we kunnen vol weten te houden moet het voor ons mogelijk zijn om in een klasse hoger mee te kunnen draaien “ aldus de coach die komend weekend in de derde klasse De Meer ontvangt.