In huidige blauwe zones Stad straks betalen

In zes wijken rond het centrum van Stad wordt in januari betaald parkeren ingevoerd. Het gaat om woonwijken waar nu een blauwe zone van kracht is.

De gemeente wil met die maatregel de parkeerdruk en overlast bestrijden. Bezoekers van het centrum kiezen er in veel gevallen voor hun auto niet in gebieden met een blauwe zone neer te zetten. Daar kunnen ze maximaal één uur blijven staan. Vaak rijden ze een stukje verder waar de parkeerduur onbeperkt is.

In de wijken waar betaald parkeren gaat gelden, wordt dat bijna uitsluitend digitaal gedaan. Er komt een beperkt aantal parkeerautomaten. Handhaving gebeurt met scanauto’s. Parkeren in de uitbreiding is het eerste uur gratis en kost daarna 1 euro per uur.

Ontheffingen die bewoners in de blauwe zone hebben, worden omgezet in gratis vergunningen. De bezoekersregeling blijft ook in 2022 van kracht en wordt door de gemeente automatisch omgezet.

Geschreven door