Lintje voor Hans Cornelissen in Almere

Theaterproducent en acteur Hans Cornelissen is zondagmiddag in Almere benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De 65-jarige theatermaker werd verrast met het lintje tijdens het slotapplaus van de première van zijn nieuwe musical Titanic in theater de Kunstlinie.

Cornelissen is geridderd vanwege zijn grote en belangrijke bijdragen aan de Nederlandse cultuursector. Als producent was hij de afgelopen decennia verantwoordelijk voor musicalhits als Op Hoop van Zegen, De Fabeltjeskrant, The Full Monty en Liesbeth.

Dit seizoen produceert zijn bedrijf naast Titanic de nieuwe musicalversies van The Rocky Horror Show en The Prom. Als acteur werd Cornelissen in de jaren tachtig vooral bekend dankzij zijn rol als Gert Jan van der Ploeg in megahit Zeg ‘ns Aaa.

Geschreven door