Stadsideeënmarkt in aanloop verkiezingen

Met een Stadsideeënmarkt en een Partijenmarkt wil de gemeenteraad intensiever contact leggen met de inwoners van Almere. De initiatieven lopen vooruit op de verkiezingen voor de gemeenteraad op 16 maart volgend jaar.

De bevolking krijgt eind november in het stadhuis de kans ideeën aan de gemeenteraad voor te leggen. Raadsleden en ambtenaren zijn er dan om over die ideeën te praten. Tijdens de Partijenmarkt laten de verschillende partijen weten wat zij de komende vier jaar met de stad willen.

In februari volgt nog een Verkiezingsmarkt. Die gaat niet over partijen maar over de mensen die in de gemeenteraad gekozen kunnen worden.

Met vier Stadsdebatten komen de politici naar de stadsdelen. Die debatten gaan over onderwerpen die inwoners zelf aandragen en ze worden besproken door de kandidaten die door kiezers het meest gevraagd worden.

De gemeenteraad organiseert ook een stemhulp die te vergelijken is met de Kieswijzer.

Geschreven door