SV Marken profiteert van zwakke plekken bij FC Almere (0-4).

Op sportpark “de Marken” heeft FC Almere zich weer flink tekort gedaan, de hekkensluiter in de zaterdag tweede klasse A zou op eigen bodem voor de ommekeer moeten zorgen door de eerste competitie winst binnen te halen maar dat liet sv Marken niet gebeuren. 

Vanaf het begin was Marken veelal in balbezit en was Almere zoekende maar de gasten bepaalde in deze fase de wedstrijd. Er was dan ook een mogelijkheid voor de Marken-spits maar zijn inzet werd door Almere-doelman Nordin Vermeulen goed verwerkt. Niet veel later weer een mogelijkheid voor de gasten maar nu ging de bal voorlangs. Almere deed wel wat terug maar Mike de Blieck had geen geluk bij zijn inzet.

Onsamenhangend

Er waren dus wel wat mogelijkheden maar het spel was vaak te onsamenhangend. Na 22 minuten spel was het Marken dat scoorde door Luke de Waart (0-1),en dat was op dat moment zeker verdiend. Almere had in deze fase veel balverlies en moest dat bekopen met een tweede tegengoal van Arno Boes (0-2).

Hierna kwam Almere beter in de wedstrijd en had de Marken doelman in de 35e minuut geluk toen een inzet van Scot Barkema maar net verwerkt kon worden en via de paal het veld weer in spatte. Almere kreeg dus wat mogelijkheden maar verder kwam men echter niet.

Slordig balverlies.

Na de rust was het eerst Almere dat meer balbezit had maar geen kans zag om tot scoren te komen, veelal was er slordig balverlies en daar profiteerde de gasten dan ook optimaal van en kon in de 72e minuut Amine Aboutaleb Almere definitief de nekslag toedienen (0-3).

De thuisclub probeerde wel om de terechte tegengoal te scoren maar dat was tevergeefs. In de slotfase was het Marken-speler Jeffrey Schilder die de einduitslag van 0-4 op het scorebord zette.

Weer een teleurstellend resultaat voor de Almeerders die bij winst best goede zaken hadden kunnen doen maar Marken stak daar een stokje voor.

Komende wedstrijd ontvangt Almere EDO op eigen sportpark.

Geschreven door