FC Almere dieper in de zorgen na verlies.

FC Almere moest zaterdag in Zaandam aantreden tegen de club van die naam. Nadat de ploeg uit Haven tot nu toe slechts een punt verzamelde zou winst zeer welkom zijn. Zaandam won nog geen enkele wedstrijd. Bij verlies zouden de Almeerders de hekkensluiter worden in de zaterdag tweede klasse A.

Kansen

Het is FC Almere niet gelukt om het tij te keren, de ploeg van trainer Charly Olf moest in Zaandam haar meerdere erkennen. FC Almere kreeg in de beginfase wel wat kansen maar gescoord werd er niet. Ook de paal was de redding uit een actie van Sem Portenge. Even later was het wel raak voor de thuisclub en gaf Zwiebel Almere-doelman Nordin Vermeulen geen schijn van kans (1-0). Later had Almere de gelijkmaker gescoord door Rori de Meier maar de arbiter nam het vlagsignaal van zijn assistent over wegens buitenspel, en bleef de stand 1-0. Almere bleef in deze fase het spel dicteren en mocht Zaandam niet mopperen met een inzet van Mitchell Smit op de paal. 

Vechtlust 

Na de rust duurde het niet lang of Ozturk kopte zijn team naar de 2-0. Hierna vocht Almere zich terug en met succes,een toegekende strafschop bij een overtreding op Ruben Gerth werd door Mike de Blieck binnen geschoten (2-1). Er was weer hoop voor de Almeerders en ging men alles of niets spelen maar dit leverde geen goal meer op en zegevierde de thuisclub en haalde de eerste drie punten binnen. 

FC Almere werd door deze nederlaag de rode lantaarndrager en zal de komende thuiswedstrijd tegen Marken moeten zorgen dat dan de eerste winst van deze competitie een feit wordt.

Foto: Remco Fens.

Geschreven door