Veel Almeerse peuters niet onder controle tandarts

Bijna 66 procent van alle jonge kinderen in Almere komt nooit voor controle bij een tandarts. Veel ouders weten niet dat halfjaarlijkse controles voor kinderen gratis is.

“Helaas leeft onder veel ouders nog het misverstand dat kinderen niet automatisch voor de tandarts verzekerd zijn. Zij weten niet dat controles voor alle kinderen tot 18 jaar vergoed worden,” aldus Marjam Prins, onderzoeker bij Independer.

“Kinderen tijdig naar de tandarts laten gaan bevordert de ontwikkeling van het gebit en verkleint angst op latere leeftijd. Het wordt daarom aangeraden om ook jonge kinderen mee te nemen op controle.”

Almere telt volgens de onderzoeker voldoende aanbieders van tandartszorg.

Flevolanders kiezen volgens Independer steeds vaker voor een minder uitgebreide tandverzekering. Waar in 2017 nog 5,2% van de aanvullend verzekerden koos voor de meest uitgebreide tanddekking (met 100% vergoeding, tot € 750,- per jaar), is dit momenteel nog maar 2,1%.

Geschreven door