Flevoland: Meeste kans op autoschade in Almere

In Flevoland hebben automobilisten het grootste risico op schade in de gemeente Almere, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer.

De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier ruim 10% groter dan elders in Nederland. Ook Lelystad kunnen autobezitters beter mijden. 

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Almere en Lelystad meest onveilige gemeenten

In Flevoland hebben automobilisten 1,7% minder kans op autoschade dan in de andere provincies. Het autoschade risico verschilt echter sterk per gemeente. Zo blijkt naast Almere ook Lelystad relatief onveilig voor automobilisten. De kans op schade is hier 6,8% hoger dan het landelijk gemiddelde. In de andere Flevolandse gemeenten is het schaderisico juist veel kleiner dan elders. 

De Flevolandse gemeenten gerangschikt op minst naar meest veilig, wat betreft de kans op autoschade:

  1. Almere (+10,3%)
  2. Lelystad (+6,8%)
  3. Zeewolde (-22,8%)
  4. Dronten (-30%)
  5. Noordoostpolder (-32%)
  6. Urk (-36,2%)

Meer informatie over het risico op autoschade in jouw gemeente vind je op: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autorisicometer 

Geschreven door