Waterwijk wint weer en zit koploper HBOK op de hielen.

In de zaterdag tweede klasse A heeft ASC Waterwijk weer een overwinning binnen gehaald dit keer op FC Zaandam. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg het team van trainer Ben Vis uiteindelijk toch toe (3-1). Met twee doelpunten van Gary Bouwmeester werd hij de man van de wedstrijd.

Moeilijk begin

De twee ploegen hadden het eerste kwartier moeite om in de wedstrijd te komen en ging er aardig wat mis. Tegenstander FC Zaandam wilde met vrij lang spel de Waterwijk defensie verrassen maar men kwam bedrogen uit. Waterwijk daarentegen wilde via de combinatie zijn tegenstander onder druk zetten maar dat liep ook niet helemaal vlekkeloos. Waterwijk kreeg wel wat mogelijkheden maar een schot van Lindo Pourchez werd gestopt door de Zaandam goalie. Ook kwam Lesley Vlieger oog in oog met de doelman maar ook hij zag geen kans om tot scoren te komen. Ook had Zaandam geen geluk toen een actie onderkant lat belandde en het veld weer in spatte. Voor de rust werd er dus niet gescoord.

Doordrukken

In het tweede bedrijf was het Gary Bouwmeester die de score opende voor Waterwijk en leken de Almeerders door te drukken maar de gasten wisten wat meer grip te krijgen op het duel en waren er ook wat kansen maar werden niet benut. Dat deed Waterwijk even later wel en was het na een mooie actie van Rayanique Inge die Randy Peaper vrij speelde en die op zijn beurt de voorsprong verdubbelde (2-0). Toch moest Waterwijk een tegengoal incasseren en leek Zaandam even de wedstrijd om te draaien maar  dat stond de thuisclub niet toe en wist in de 84e minuut de derde goal te scoren door weer Bouwmeester (3-1).

Verder kon de tegenstander het Waterwijk niet meer lastig maken en bleef de winst in Almere. Waterwijk klom naar de tweede plek op de ranglijst en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld en heeft vier punten minder dan koploper HBOK.

Geschreven door