Winst FC Almere tegen Marken van groot belang!

Komende zaterdag staat op sportpark “de Marken” voor FC Almere de inhaalwedstrijd tegen SV Marken gepland, dit duel werd eerder uitgesteld en is erg belangrijk voor FC Almere. De ploeg van trainer Charly Olf staat laatste in de zaterdag tweede klasse A en zal men punten moeten gaan pakken om niet verder weg te glijden. Bij winst kan de ploeg wel weer drie plaatsen stijgen op de ranglijst dus dat zou dan weer een positieve uitwerking kunnen hebben. Het enige puntje dat de ploeg behaalde was thuis tegen AMVJ waar men in blessuretijd een 3-2 voorsprong alsnog weggaf.

Blessureleed.  De selectie wordt al  lange tijd geplaagd door vele blessures en dat lijkt maar door te gaan. Zo heeft Chevon Esajas zijn achillespees gescheurd en is 8 tot 10 weken niet inzetbaar, en Amine Sefiani heeft zijn sleutelbeen gebroken en is deze speler dit seizoen uitgeschakeld.  Verder zijn Sven Kolle,Wouter v d Molen,Virgil Spier en Niels van der Zaal per direct gestopt. Een behoorlijke uitdunning van de selectie en zal de oefenmeester flink moeten improviseren om tegen Marken goed voor de dag te komen. 

Ranglijst.  Het is lang geleden dat FC Almere als hekkensluiter op de ranglijst stond. De ploeg uit Almere-Haven speelde altijd wel mee om een prijs maar deze tijden lijken nu even tot het verleden te behoren.  De laatste training zal uitwijzen of sterkmakers als Mike de Blieck, Jessy Tuffour, Mitchel Smit en aanvoerder Leroy van Zwam zaterdag kunnen aantreden gezien hun blessures die nog steeds opspelen. 

Trainer Charly Olf hoopt deze spelers te kunnen opstellen want dit zijn belangrijke pionnen voor zijn team. Ook is hij er van overtuigd dat Almere gaat strijden voor de eerste driepunter want dat zou zomaar een ommekeer kunnen betekenen en dat zal broodnodig zijn aldus de oefenmeester die zijn stinkende best gaat doen om zijn ploeg voor zaterdag op scherp te krijgen!

Positief gestemd.  Aanvoerder Leroy van Zwam is positief gestemd voor de wedstrijd tegen Marken:  “ Het is wel 5 voor 12 maar in competitieverband zijn we thuis nog ongeslagen dus ga ik er vanuit dat de punten in Almere blijven, verder hebben we nog steeds te maken met wat blessures maar als team zullen we alles gaan geven voor een goed resultaat ”.

Het duel in Almere-Haven begint zaterdag om 14.00 uur.

foto: Aanvoerder Leroy van Zwam in actie voor FC Almere.

Geschreven door