Nieuwe FC Almere-trainer Charly Olf wil stempel drukken op toekomst FC Almere.

Als de corona crisis achter de rug is mag er weer gevoetbald worden in het amateurvoetbal. Bij FC Almere heeft de kersverse trainer Charly Olf dan ook aardige plannen om het eerste elftal tot een waardige tweedeklasser te maken. Na het vertrek van Charles Loots werd Olf aangesteld als trainer om van de jeugd en routine een mooie mix te maken waar de club nog vele jaren verder mee kan.

Goede instelling

Met leuk en aanvallend voetbal moet men komend seizoen dan ook de competitie ingaan. Olf heeft zelf de instelling om altijd 100% te geven en dat verlangt hij ook straks van zijn team. De trainer werd eerder met KSJB kampioen en later bij IJsselmeervogels promoveerde hij naar de tweede divisie. Bij vv De Beursbengels ging het even anders,”Ik werd vroegtijdig weggestuurd en dat deed me zeer maar ja dit is tegenwoordig zo in het voetbal en daar leer je ook weer mee omgaan “. 

Uitdaging

De functie als hoofdtrainer ziet de coach als een heerlijke uitdaging. “ik wil een stabiel team formeren met jeugd en wat routine en wat ook zeer belangrijk is dat iedereen veel plezier aan het spel gaat beleven maar daar is ook een belangrijke taak voor de spelers weggelegd “ , aldus de trainer die een eenjarig contract tekende bij de club maar zelf straks hoopt op een langere verbintenis. Verder is de coach blij met assistent-trainer Tjeerd Hof, die vele jaren deel uitmaakte van het eerste team bij de club uit Almere-Haven. Olf over zijn assistent: “Ik ben blij met Tjeerd Hof een jongen van de club die dicht bij de spelersgroep staat en dat werkt meestal uitstekend, verder zijn we nog bezig om de staf verder compleet te maken dus mooie vooruitzichten waar we later dan onze vruchten van moeten plukken “.

Positief nieuws dus bij de club uit Almere-Haven waar men verder al druk bezig is om zich klaar te stomen voor de komende seizoen. 

Geschreven door