Zorgen over steun aan ouderen

Er is meer aandacht nodig voor het ondersteunen van mantelzorgers die oudere Almeerders bijstaan. Ook maken raadsleden zich zorgen over de toenemende eenzaamheid onder ouderen.

Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt in het debat over het plan Goud in Almere, van wethouder Roelie Bosch. Alle fracties hebben grote waardering voor het meerjarenperspectief waardoor Almeerders goed oud kunnen worden.

Het aantrekken van voldoende vrijwilligers in de ouderenzorg om mantelzorgers te ontlasten is echter een zorgenkindje voor de VVD, zei raadslid Koen Bokhorst. PvdA-raadslid Aya Selman benadrukte dat er nu al een tekort aan vrijwilligers is: “De VMCA heeft in de strijd tegen vereenzaming in Almere zeker zeventig mensen nodig.”

D66 en de ChristenUnie signaleerden een groeiende eenzaamheid onder ouderen – mede als gevolg van de coronamaatregelen. Volgende week praat de raad nog over de behoefte aan woningen voor ouderen. (foto uit archief)

Geschreven door