Buitenboys zet in oefenduel tweedeklasser HBOK opzij (4-2).

Derdeklasser SC Buitenboys heeft in een oefenwedstrijd tegen het hoger geplaatste HBOK weer eens het ware gezicht laten zien. Met een 4-2 nederlaag werden de Zunderdorpers opzij gezet.

Via de flanken

HBOK gaf de eerste 20 minuten wel de toon aan op sportpark Polderkwartier, naar gelang de wedstrijd vorderde kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en beet flink van zich af. Er waren kansen voor de bezoekers die op de flanken snelle spelers hadden staan en dat leverde steeds weer gevaar op. Buitenboys-doelman Rick van Dekken zat weer goed in de wedstrijd en doorzag vaak het gevaar en greep goed in. In de c22e minuut moest hij toch zwichten bij een aardige aanval van HBOK maar via de paal kwamen de gasten wat gelukkig op 0-1. De druk bleef wel op het doel van Buitenboys maar voor de rust geen doelpunten meer.

Meer druk

Na de rust zette de Almeerders meer druk en dat leverde wat kansen op. HBOK had hier de nodige moeite mee en kwam de gelijkmaker dan ook door een eigen doelpunt. Buitenboys bleef het spel beheersen en kwam dan ook op 2-1 door Davy Altorf . De gasten gingen een tandje hoger spelen en dat leverde de gelijkmaker op 2-2. Het bleef nu een aardige wedstrijd en wist Buitenboys weer op voorsprong te komen door Zoe Visser 3-2. Nog was de koek niet op en was het Sharinda Jagroep die uiteindelijk de 4-2 einduitslag op het scorebord zette.

Trainer Mark Steur van Buitenboys:  “In het begin hadden we last van veel wisselingen op de flanken bij HBOK maar later kregen we meer vat op het duel en konden we de tweede helft ons ware gezicht weer laten zien  en vond ik het een zeer nuttig duel “.

Geschreven door