Grote Albert Heijnoorlog laait weer op

Over de verplaatsing van een supermarkt in Stedenwijk-Zuid is een hevig conflict ontstaan tussen twee grote franchise-nemers. Eigenaren Bun en Weernekers hadden al eerder forse botsingen in Almere.

De grote supermarkteigenaar Jan Bun wil zijn winkel aan het ’s Hertogenboschplein verhuizen. Daarvoor ontstaat ruimte aan de rand van Stedenwijk als tennisclub Het Nieuwe Land (foto) naar Poort verhuist. Zijn concurrent die ook winkels van Albert Heijn exploiteert, is daar fel op tegen. Eerder maakten al de eigenaar van de AH-winkel in Muziekwijk bezwaar tegen de verhuizing.

Een onderzoek in opdracht van de gemeente wees uit dat verhuizing van AH uit Stedenwijk geen bezwaren voor de buurt zou hebben. Maar de concurrenten lieten onderzoek doen waarin de conclusie was dat het onderzoek van de gemeente de negatieve gevolgen niet belicht.

Ze willen daarom dat de gemeenteraad ingrijpt. De onderhandelingen met Bun moeten worden stilgelegd en als het aan de bezwaarmakers ligt moet de gemeenteraad weer praten over de verhuizing.

Overigens lagen Bun en Weernekers al vaker met elkaar in de clinch. In 2016 ging Bun in beroep tegen de uitbreiding van de AH in Tussen de Vaarten met onder meer een parkeergarage. Die winkel wordt geëxploiteerd door AH-franchisers Hans Geveling en de broers Ten Have maar het vastgoed is van Weernekers. De rechter besliste toen uiteindelijk in 2017 dat de parkeergarage er mocht komen.

Geschreven door