Verhuizing AH Stedenwijk hangt af van Lidl-plannen

De gemeente onderzoekt of verkoop van grond aan de Delftstraat in Stad voor vestiging van Albert Heijn nog mogelijk is. Een standpunt moet wachten op de eventuele komst van een Lidl-vestiging vlakbij.

Er zit nog weinig schot in het plan van eigenaar Bun om het filiaal van Albert Heijn aan het ’s Hertogenboschplein in Stedenwijk (foto) te verhuizen. Daarvoor heeft de eigenaar het terrein van tennisclub HNL op het oog. Die club verhuisde onlangs naar Poort.

Het is volgens het college nog onzeker of de gemeente wel uitsluitend met Bun zaken mag doen. Het Didam-arrest beperkt dergelijke deals. Bovendien zijn er veel bezwaren tegen de AH-verhuizing, onder meer van winkeliers in Muziekwijk.

De kwestie is nog lastiger geworden door het plan van Lidl. Dat bedrijf wil een supermarkt openen in de Vlaardingenstraat. De gemeente heeft een vergunning verleend omdat er geen gronden voor weigering bestaan. Wel dwarsboomt de gemeente de komst van Lidl door niet in te stemmen met de komst van een ondergrondse parkeergarage op het winkelterrein.

De plannen van Lidl stuiten ook op bezwaren van omwonenden. Zij voorzien overlast door grote drukte in de omgeving. De gemeente wacht nu besluiten over de bezwaren af.

Voor een besluit over de AH-verhuizing wordt genomen, wil het college zowel bezwaren van omwonenden als van concurrenten in Muziekwijk afwikkelen. Ondertussen moet duidelijk worden of Lidl het plan ook zonder parkeergarage doorzet.

Het college verwacht voor het einde van het jaar uitsluitsel te geven.

Geschreven door