Prinses Laurentien spreekt bij online conferentie ‘Bouwen aan vertrouwen’

Almere organiseert op dinsdagmiddag 25 januari om half drie een online conferentie die gaat over het verbeteren van de relatie tussen inwoners en overheid. Aanleiding is het Kinderopvangtoeslag schandaal en het gaat om de vraag welke lessen, ook voor gemeenten als meest nabije overheid, er breder uit zijn te trekken.

Eerder was al bekend dat er persoonlijke verhalen zullen zijn van Almeerders en gastsprekers zoals Chris van Dam en Arre Zuurmond. Nieuw is nu dat Prinses Laurentien ook gaat spreken.

Prinses Laurentien is al langer in gesprek met ouders die getroffen zijn door het KOT- schandaal en haar bijdrage gaat over gelijkwaardigheid als basis voor het herstel van vertrouwen. Almere wil naast de actieve hulpverlening bij dit onderwerp met deze conferentie een bijdrage leveren aan de zoektocht naar het verbeteren van de relatie tussen de overheid en inwoners. De lessen die getrokken worden zullen in de Almeerse praktijk worden benut en gedeeld met andere gemeenten en overheidsinstanties. In dit interview met wethouder Froukje de Jonge is meer te lezen over het waarom van deze samen met Movisie georganiseerde bijeenkomst. Aanmelden voor het congres kan met een mail naar werkconferentie@almere.nl onder vermelding van naam en organisatie.

Geschreven door