BDG gaat nieuwe hogeschool ontwerpen

Architectenbureau BDG gaat de nieuwbouw van Hogeschool Windesheim ontwerpen. BDG won de ontwerpwedstrijd die was uitgeschreven.

BDG heeft een visie die goed aansluit op de wensen van de gebruiker en op de gewenste stedenbouwkundige inpassing, meldt het architectenbureau. Verder sprak de vertaling van de ambities op het vlak van duurzaamheid en circulariteit in de ontwerpvisie de hogeschool aan.

Het onderwijsgebouw komt aan de Esplanade in Stad en biedt straks een oppervlakte van circa 20.000 vierkante meter en wordt onderdeel van een nieuwe, groene studentencampus. Het eerste concept gaat uit van een gebouw van 38 meter hoog. Samen met de woontoren van circa zeventig meter hoog vormt het onderwijsgebouw een beeldbepalend ensemble bij het Weerwater.

De nieuwbouw krijgt een transparante plint die zorgt voor een sterke verbinding met de Esplanade en voor levendigheid op het plein. Een voetgangerspassage in het midden van het complex verbindt het stadscentrum met de Esplanade.

De komende maanden gaat BDG Architecten zijn visie samen met docenten en studenten uitwerken, meldt het bureau. Het ontwerp moet eind 2023 klaar zijn. In het voorjaar van 2024 wordt met de bouw begonnen.

BDG tekende ook de nieuwbouw van Aeres Hogeschool op de Floriade. (illustratie BDG)

Geschreven door