Mohamed Ihattaren naar Ajax, met optie tot koop.

Mohamed Ihattaren voetbalt het komende jaar op huurbasis voor Ajax, meldt de club. De Amsterdammers huren de middenvelder van Juventus en hebben ook een optie tot koop bedongen. Ihattaren kan in januari 2023 voor slechts 2 miljoen euro de definitieve overstap naar Ajax maken.

De 19-jarige Ihattaren maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Bij PSV was de situatie tussen speler en club niet meer werkzaam, waardoor er geen andere optie was dan vertrekken.

Juventus betaalde 1,9 miljoen euro voor Ihattaren en verhuurde hem dus meteen. Er gaan verschillende verhalen over de band tussen Ihattaren en Sampdoria, maar duidelijk is dat de 2 niet blij zijn met elkaar. Hij speelde geen enkele wedstrijd voor Sampdoria.

Bij PSV werd hij gezien als groot talent. Uiteindelijk kwam Ihattaren tot 74 duels in PSV 1, waarin hij 10 keer scoorde en 11 assists gaf.

Geschreven door