Politie zoekt beelden van verdachten brandstichtingen

In de vroege ochtend van 23 januari werden er twee auto’s in brand gestoken, op verschillende plekken in Almere. Zowel aan de Rogier van Otterloostraat als aan het Grootzeil brandden twee auto’s van binnenin uit.

Er zijn twee verdachten aangehouden, die mogelijk de branden hebben gesticht. In verband met het onderzoek vragen we getuigen en buurtbewoners met beveiligingscamera’s om zich bij ons te melden.

Het is 23 januari, als er rond 5.00 ‘s ochtends een autobrand wordt ontdekt aan de Rogier van Otterloostraat in Almere. Na het blussen blijkt de auto compleet uitgebrand. Er is dan al een sterk vermoeden van brandstichting. Nog geen kwartier later komt er nog een melding binnen van een auto die in brand staat. Dit keer gaat het om een auto aan het Grootzeil, ook in Almere. Ook die auto is aan de binnenkant uitgebrand.

Al snel komen er twee verdachten in beeld die rijden in een witte Toyota Yaris met witte kentekenplaten. Ze worden kort na de branden aangehouden aan de Oostvaardersdijk. Het gaat om twee mannen, van 31 en 55 jaar.

Help de politie bij dit onderzoek

Woont u in de buurt van de Rogier van Otterloostraat of Grootzeil en heeft u een camera aan uw huis? Dan heeft u mogelijk beelden die kunnen helpen in dit onderzoek. Zij zijn specifiek op zoek naar beelden van een witte Toyota Yaris met witte kentekens of twee mannen in die omgeving, tussen 4.45 en 5.30 uur in de ochtend van 23 januari.

Heeft u beelden of tips die kunnen helpen? Neem dan contact op via 0900-8844 of misdaad anoniem 0800-7000 .

Geschreven door