Rijksmuseum Muiderslot heropent met bomvol programma

Vanaf 26 januari 2022 is Rijksmuseum Muiderslot weer open! En zoals gebruikelijk is er weer een vol en afwisselend programma voor jong en oud.

Kom dus genieten van het Winterkasteel en breng van 27 januari tot en met 6 maart ook je schaatsen mee (geen noren) om te zwieren en zwaaien op de ijsbaan die toegankelijk is voor iedereen met een geldig toegangsbewijs. Kijk op de website voor alle evenementen de komende periode.

Winterkasteel (t/m 6 maart 2022)
Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens Winterkasteel. Hoe kwamen mensen aan warmte, licht, water en voedsel? Snuif de winters van vroeger op en bewonder de fraai gedekte tafels. Of het leven in een kasteel in de winter altijd zo warm, ontspannen en gezellig was, hoor je tijdens de winterse audiotour. Laat je verrassen door de verhalen of speel ouderwetse spelletjes. In de Ridderzaal van het Muiderslot is speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Honger of dorst gekregen? Dan is het tijd voor een warme chocomelk en iets lekkers in het museumcafé.

Optredens, lekker eten en meer
Naast het Winterkasteel en de ijsbaan, zijn er veel andere activiteiten. Zo zijn er elke laatste zondag van de maand gratis optredens van (nieuwe) makers bij het Muiderslot. Ook kun je op zaterdagen regelmatig komen genieten van historische proeverijen onder leiding van de kasteelkok. Of kom genieten van een heerlijk diner in pop-up restaurant de Maaltuin of ontspannen tijdens een clinic waarin yoga, mindfulness en geschiedenis elkaar ontmoeten. Voor kinderen zijn er regelmatig creatieve workshops. Check muiderslot.nl/agenda voor alle activiteiten en boek op tijd je kaartjes.

Valentijntours (14 februari 2022)
Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van vroeger? Kom dan met je Valentijn (of iemand anders) naar Rijksmuseum Muiderslot op maandagavond 14 februari 2022. Tijdens speciale Valentijntours hoor je alles over liefde en erotiek in het verleden. Je krijgt geheid rooie oortjes en komt gegarandeerd verliefder thuis! Vooraf reserveren is verplicht en kan via muiderslot.nl/valentijn

Voorjaarsvakantie (19 februari t/m 6 maart 2022)
Trek er lekker op uit tijdens de krokusvakantie. Van 19 februari tot en met 6 maart 2022 viert Rijksmuseum Muiderslot het naderende voorjaar met een creatief en afwisselend programma. Alle informatie vind je op muiderslot.nl/voorjaarsvakantie

Reserveren en kaartjes
Check voor alle activiteiten de agenda op onze website en reserveer op tijd via muiderslot.nl/kaartjes. Op de website vind je ook meer informatie over openingstijden, bereikbaarheid, toegangsprijzen en de actuele coronamaatregelen: een coronatoegangsbewijs en een mondkapje binnen zijn verplicht.

Geschreven door