Fight cancer en Walibi Holland organiseren derde editie van de Rollercoaster Run for cancer

Op zaterdag 9 juli 2022 organiseren Stichting Fight cancer en Walibi Holland de derde editie van de Rollercoaster Run to Fight Cancer.

Deelnemers rennen een parcours met drie achtbanen op de route en laten zich voor deze bijzondere prestatie sponsoren om geld op te halen voor kankeronderzoek. De inschrijving voor de run is vanaf vandaag officieel geopend via rollercoasterrun.nl.

Na een succesvolle eerste editie waarmee ruim €32.000 is opgehaald voor onderzoek naar kanker, en bij de tweede editie zelfs ruim €56.000,- zal op zaterdag 9 juli 2022 de derde editie plaatsvinden. Geheel nieuw dit jaar is een speciale Family Run waarbij kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar samen met hun ouder, voogd of ander familielid ook kunnen deelnemen. Daarnaast is het mogelijk om als Business Team mee te doen aan de Business Run, een mooie teambuilding activiteit waarbij werknemers ook nog kunnen bijdragen aan een goed doel.  

Deelnemers aan Rollercoaster Run to Fight Cancer zamelen met deze fun run zoveel mogelijk geld in voor onderzoek en dragen zo bij aan de missie van Fight cancer: toewerken naar een wereld waarin kanker hopelijk in de toekomst geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Met de donaties die worden opgehaald, wordt baanbrekend kankeronderzoek gefinancierd.

 
Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “Geweldig dat Walibi weer met ons samenwerkt om de Rollercoaster Run to Fight Cancer neer te zetten, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek. Dit is hard nodig, omdat helaas één op de drie mensen in Nederland de diagnose kanker krijgt. Alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker. Door fun en goed doen te combineren zetten we ons samen in om onze droom te realiseren: dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Mascha Taminiau, directeur van Walibi Holland: “Deze run is een toffe samenwerking tussen Walibi Holland en Fight cancer. Door de combi van onze achtbanen met een run kunnen we op een speciale manier geld inzamelen voor Fight cancer. Ik ben supertrots dat Walibi op deze manier een bijdrage kan leveren aan dit geweldige goede doel”.  
 
Over Fight cancer 

Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wil Stichting Fight cancer heel Nederland inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker en preventie. Iedereen kan een bijdrage leveren door een eigen actie te starten, deel te nemen aan één van onze lokale evenementen door het hele land, geld te doneren of vrijwilliger te worden. Kijk voor meer informatie op fightcancer.nl

Rollercoaster Run to Fight Cancer 

Met de organisatie van de Rollercoaster Run to Fight Cancer geven Walibi Holland en Fight cancer invulling aan een bijzondere samenwerking die in 2017 is opgezet. De unieke thrill rides van Walibi Holland worden in deze run ingezet om samen met de deelnemers en hun sponsoren geld op te halen voor baanbrekend wetenschappelijk kankeronderzoek. Inschrijven kan vanaf 22 maart 2022 via www.rollercoasterrun.nl.

Geschreven door