Stijging huizenprijzen in Flevoland het hoogste van Nederland

De prijsstijging van koopwoningen was vorig jaar in de provincie Flevoland met 19,2% stijging het hoogste van Nederland (15,2%). Het laatste kwartaal vorig jaar stegen de prijzen in Flevoland zelfs met 25,8% t.o.v. de vorige periode 2020.

De betaalbaarheid holt de stad uit want de nieuwbouw blijft achter en is qua prijs gemiddeld nog duurder dan bestaande bouw. Te koop, te huur maar te duur want ondanks de woningnood staan steeds meer dure huurwoningen in Amsterdam leeg omdat mensen de torenhoge vrije sectorhuren niet meer kunnen of willen betalen. Als de prijsstijgingen zo door gaan, daar ziet het wel naar uit, zal op termijn ook de voorverkoop van het duurste koopsegment stagneren. Bouwplannen die sterk financieel leunen op veel dure woningen kunnen dan omvallen waardoor ook de wel betaalbare woningen in deze plannen kunnen omvallen.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/04/grootste-prijsstijging-bestaande-koopwoningen-in-21-jaar?

Geschreven door