Foppe de Haan: Ruud van Nistelrooy de ideale trainer voor Heerenveen

SC Heerenveen moet na het ontslag van Johnny Jansen op zoek naar een nieuwe trainer. Als het aan clubicoon Foppe de Haan (78) lag, wist hij het wel. “Ik zou zeggen Ruud van Nistelrooy. Als hij wilde, dan kreeg hij mijn applaus.”
Dat de voormalig topscorer van onder meer SC Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid en Oranje in zijn trainersloopbaan rustig aan doet, spreekt De Haan erg aan, zo laat hij weten in de SportCast van Omrop Fryslân. “Ruud doet hetzelfde als wat hij deed in zijn voetbalcarrière: opbouwen”, zegt de Fries, die jarenlang trainer was van SC Heerenveen. “Als speler had hij echt een plan.”

Jong PSV
Van Nistelrooy is sinds dit seizoen trainer van Jong PSV. “Toen Schmidt kwam, hebben ze hem ook gevraagd”, aldus De Haan. “Maar toen vond hij dat hij er niet klaar voor was. Daar had hij ook gelijk in. Hij is heel reëel over zichzelf. Bij PSV 2 doet hij het goed. Hij is een echte trainer. Als er 1 in staat is om een plan te trekken en een doel te stellen dan is het Ruud.”

‘Zou fantastisch zijn’
De ideale trainer voor Heerenveen? “Als hij het wil, zou dat fantastisch zijn.”

Geschreven door