Pascal Jansen uit Almere is nieuwe hoofdtrainer AZ

Voetbaltrainer Pascal Jansen uit Almere maakt met AZ het seizoen af in de Eredivisie na het ontslag van Arne Slot. De 47-jarige Almeerder zit vandaag al als eindverantwoordelijke op de bank bij het competitieduel tegen FC Groningen.

Slot werd zaterdag per direct ontslagen, omdat was uitgelekt dat hij gesprekken voerde met Feyenoord om daar na dit seizoen aan de slag te gaan, zijn contract liep half 2021 af. Voor velen kwam het ontslag onverwachts zeker voor Slot, immers zijn de resultaten goed. Zowel nationaal als internationaal doet AZ nog mee.. Jansen was de assistent van Slot. In het verleden was Jansen hoofd jeugdopleiding bij Vitesse, Sparta Rotterdam en PSV. Ook was hij van 2015 tot en met 2017 trainer van Jong PSV.

AZ is dit seizoen nog ongeslagen in de Eredivisie. De Alkmaarse club staat op de zevende plek, tien punten achter koploper Ajax.

Geschreven door