Man uit Almere verdacht van ontucht met minderjarigen

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 54-jarige man uit Almere van ontucht met minderjarige jongens. Deze verdenking komt voort uit politieonderzoek dat gestart is naar aanleiding van twee afzonderlijke aangiften.

De ontucht zou plaats gevonden hebben in januari 2020 tijdens het werk van de man voor de stichting Kanjer Wens uit Almere die zich richt op het vervullen van wensen van kinderen. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bevestigd aan Omroep Flevoland naar aanleiding van eerdere vragen.

De zedenrecherche doet momenteel nog onderzoek naar de zaak. Tijdens het onderzoek zijn aanwijzingen naar voren gekomen voor mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij een zedendelict dat langere tijd terug heeft plaats gevonden en waarbij een derde minderjarige jongen betrokken zou zijn. In die periode was de verdachte niet werkzaam voor de betreffende stichting. Wanneer het onderzoek is afgerond zal het Openbaar Ministerie een definitieve tenlastelegging opstellen.

In juni vorig jaar is de verdachte aangehouden. Op 24 juni 2021 is de voorlopige hechtenis door de rechtbank geschorst. Daarbij is onder meer de voorwaarde gesteld dat hij geen werkzaamheden met kinderen mag verrichten. Op 9 februari heeft het Openbaar Ministerie de rechtbank verzocht de schorsing op te heffen vanwege het overtreden van de voorwaarden. Dit opheffingsverzoek is afgewezen.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht zorgen en/of vragen over het herkennen van misbruik en over het spreken hierover met kinderen? Dan kunt u contact opnemen met JGZ Almere via 088-0029990. Voor het melden of aangeven van strafbare feiten kunt u terecht bij de politie Midden-Nederland, frontoffice zeden, via het telefoonnummer 0900-8844.

Geschreven door