Dood Cassandra in 2007 houdt politie nog bezig

Vijftien jaar na de dood van de Almeerse Cassandra van Schaik is de politie nog altijd op zoek naar veel aspecten van die zaak.

Gisteren verspreidde de politie een lange lijst van vragen naar de omstandigheden waaronder het 17-jarige meisje in 2007 in de Noorderplassen is omgekomen. Haar lichaam werd daar enkele weken later gevonden.

Er is nog altijd geen duidelijke doodsoorzaak en er is weinig bekend over haar laatste uren op zaterdag 24 maart. Wel zijn er getuigenissen van mensen die menen haar op het busstation in Stad te hebben gezien.  Er zijn getuigen die zeggen dat ze onder invloed van alcohol en mogelijk drugs was.

Het is een raadsel hoe het meisje die nacht bij de Noorderplassen terecht is gekomen. Vermoed wordt dat haar telefoon en bankpas zijn meegenomen door mensen die bij haar dood betrokken waren.

Zoveel jaren later is de politie nog altijd op zoek naar camerabeelden van die nacht en naar mensen die voldoen aan signalementen die getuigen gaven van mannen die Cassandra zouden hebben meegenomen. Ook wil de politie in contact komen met mensen die destijds anoniem gebeld hebben en nu alsnog meer zouden kunnen verklaren.

Geschreven door